Известие

Collapse
No announcement yet.

Туин Спаркове, чипове и прекъсвачи - продължение ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Туин Спаркове, чипове и прекъсвачи - продължение ...

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
    Много лесно се установява дали има чип, обръщаш на бензин даваш гас и си виж на колко оборота е пркъсвача , стига да не е за последно, ако нещо по ДВГ не е наред .
    Ами, сигурен ли си?
    Моя прекъсвач е на 7 730 обаче няма чип. Това къде сложен прекъсвача не е показател за нищо.
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
    Ами, сигурен ли си?
    Моя прекъсвач е на 7 730 обаче няма чип. Това къде сложен прекъсвача не е показател за нищо.
    Това, че ти не си я водил на чип незначи че преди теб някой не я е бъзикал.

Най-добре се разбирам с диагностика. Като се види последната дата на презапис на софтуера.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
      Ами, сигурен ли си?
      Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
      Това, че ти не си я водил на чип незначи че преди теб някой не я е бъзикал.

Най-добре се разбирам с диагностика. Като се види последната дата на презапис на софтуера.
      Виж oem колко правилно ти го каза. Мислиш ли че само твоята е излязла от завода на 7730 , защото аз си мисля, че всички са на 7200 (за ТС мотори) . Със сигурност ти е сменен софтуера. Моята също я купих с прекъсвач на 7600 и изобщо не си и мисля ,че е сток. А да ти кажа ли една от чипърските фирми как проверяват дали имаш чип ?

---------- Post added at 13:30 ---------- Previous post was at 13:26 ----------

Първоначално публикувано от hektor Покажи съобщение
      Бате тогава не трябва ли да излезе нещо на диагностиката.
      Инак до колкото си спомням ако ми е умрел катализатора, трябва да мирише на сяра и също май бе като се дадем газ и се сложи хартиика на ауспуха при отпускане на газта трябва да засмуче навътре! Така ли е или бъркам!?
      Откачи си тръбата на аспуха преди катализатора и пробвай, така ще разбереш най-добре дали е запушен.

Comment

Моят на 1,6ТС сток прекъсвача беше на 6900-7000 оборота... След чипа е на 7250 мисля...
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
          Моят на 1,6ТС сток прекъсвача беше на 6900-7000 оборота... След чипа е на 7250 мисля...
          Значи Бобо пак ти е сложил от икономичния ако е така
          Я виж със сигурност не трябва да е така, в грешка си.
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

За 1.8 и 2.0 съм сигурен за оборотите, за 1.6 нямам представа, сток са ограничени до някъде , но след чип винаги има промяна .

Comment

при мен сток удряше на 6300-6500 прекъсвача сега преди 7500 ама немога да определя колко точно....
              Alfa Romeo 147 "Selespeed"
              sigpic

Comment

ГТВ-то ми е сток и прекъсвача е точно на 7200rpm
                Alfa romeo GTVex
                Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                  Значи Бобо пак ти е сложил от икономичния ако е така
                  Я виж със сигурност не трябва да е така, в грешка си.
                  Ами дали е икономичен или за 1,6 е толкова не знам Бобо трябва да се изкаже тука...НО в момента удря прекъсвач на 7250-7300. Със сигурност не минавам 7500 оборота!
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Ами дали е икономичен или за 1,6 е толкова не знам Бобо трябва да се изкаже тука...НО в момента удря прекъсвач на 7250-7300. Със сигурност не минавам 7500 оборота!
                    Може на 1,6 да е на по малко обороти прекъсвача, за 1,8 и 2,0 отива над 7500.
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Може на 1,6 да е на по малко обороти прекъсвача, за 1,8 и 2,0 отива над 7500.
                      На 7680 е моя.

Comment

Реално има ли полза от това да ти се бутне прекъсвача примерно от 7300 на 7650? То максималната мощност и нютони не е ли при 6200об. и дали е на 8000 или на 7200 колата не върви повече?? (поправете ме, ако греша). На 2-ра скорост на прекъсвач вдигам 100км/ч. Размера на гумите ми е като по книжка (фабричните размери).

FIAT Coupe 16VT

Comment

Реално има ли полза от това да ти се бутне прекъсвача примерно от 7300 на 7650? То максималната мощност и нютони не е ли при 6200об. и дали е на 8000 или на 7200 колата не върви повече?? (поправете ме, ако греша). На 2-ра скорост на прекъсвач вдигам 100км/ч. Размера на гумите ми е като по книжка (фабричните размери).
                          Ми според мен има, най-малкото следващата предавка тръгва на по високи обороти. А нека Бобо каже де, че ние само си пишем. ОЕМ и на мене някъде там ми е прекъсвача.
                          Last edited by thecleaner; d.m.y г., 02:13.
                          Fiat Punto 1.4GT 1996
                          Hyundai Tucson 2.0 2007
                          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Ми според мен има, най-малкото следващата предавка тръгва на по високи обороти. А нека Бобо каже де, че ние само си пишем. ОЕМ и аз някъде там ми е прекъсвача.
                            То трябва да си много добър шофер за да превклчиш точно преди прекъсвач. Хубаво е да се вдигне малко, за да може на 7200 да речем да превключиш. Да ти забие там. Обикновено когато отиваме в прекъсвача не гледаме оборотомера къде е. Особено на високи предавки погледа е към пътя. И само по звук се ориентираме къде сме в оборотите. А точно горе на 7000 - 7200 звука се променя. Мотора утихва някак и точно там се превключва. Обаче ако си остане ограничителя на 7200 просто близоста до него е голяма и ако не улучиш момента ще забие нос. Та това е предимството.

Но за мен няма значение. Аз рядко я пържа до там.

Comment

Прекъсвача е там защото колата е 1.6 Евро 3 и се кара на газ Още въпроси господа мапери
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                              X